27 Haziran 2013 Perşembe

Zaman Gazetesi'ndeki Haber ve Sayfamıza Üyelik

24 Haziran 2013 Tarihli Zaman Gazetesi'nin Aile Sağlık Bölümü'ndeki Haberden Bir Bölüm

Sevgili Canlar,

Fotoğrafta da gördüğünüz üzere, geçtiğimiz hafta Pazartesi günü Zaman Gazetesi'nde sitemizle ilgili bir haber yayınlandı. Haberin ardından Hindistan, İngiltere, Mauritus Adası gibi dünyanın pekçok yerinden ve özellikle Türkiye'den bize şevk veren çok güzel mesajlar aldık. Bizim gibi yurt dışında yaşayan, gurbet elde çocuğunu kendi değerleriyle büyütmek isteyen, bu gaye doğrultusunda interneti de kullanmayı hedefleyen ve hem dil hem kültür hem de ahlak açısından evladını korumak için her fedakarlığı yapmaya azmeden annelerin emailleriydi bunlar. Hem güzel sözlerinden ötürü her birine teşekkür ediyor, hem de hüsn-ü zan ifadelerine birer dua olması açısından "Amin!.."  diyoruz.  

Onların kabul olacağına inandığımız dualarından ve güzel mesajlarından aldığımız cesaretle sayfamızı bir blog olmaktan ileriye taşıyıp çok yakında daha büyük bir siteyle hizmet vermeye çalışacağımızı da müjdelemiş olalım.

Bu arada bize gelen maillerde annelerin talepleri vardı, çocuklarının bu sayfaya üye olup olamayacaklarını soruyorlardı. Onların her birine tek tek cevap vermeye çalıştık, ancak, ileride de benzer sorularla karşılaşma ihtimaline binaen cevabımızı bir de buradan yayınlamak istedik:

Bizimkisi sadece bir ilk adım.. bu sahada yeni ve iddiasısız. Fakat, gönül bağımızın olduğuna inandığımız İnternet'ten, webmaster'lıktan, çocuk eğitiminden anlayan nice kabiliyetli insanın varolduğunu biliyoruz. Bizim küçük çalışmamız onlardan bazılarına cesaret verir ve onları da harekete geçirirse kendimizi bahtiyar sayarız.

Öyle bir çağda yaşıyoruz ki, bilgisayar ve İnternet çocukların hayatından çıkarılamaz gerçeklere dönüştü. Bir de bunun yanısıra yurt dışında yaşayan çocukların kendi değerlerini hatırlayabilecekleri, düşünüp-yazıp-çizebilecekleri bir ortamımız olmuyor ne yazık ki.. Allah'ın rızasını kazanmak niyetiyle 5-10 kişilik gruplar halinde yapılabilecek bu türlü çalışmaların faydasına inanıyor, başarıyı Allah'tan diliyoruz.

Şu kadar var ki, bu türlü sitelerin faydalı olabilmesi için, çocuklarla tek tek ilgilenmek, onların çalışmalarını ayrı ayrı ele alıp değerlendirmek ve onlara kendileriyle ilgilenildiğini hissettirmek çok önemli.  Zira özellikle günümüzde, iyice yalnızlaşan ve arkadaşlarıyla ekran üzerinden haberleşen çocukların eğitiminde onları tek tek tanımak; ihtiyaçlarına, eksiklerine, zaaflarına ve içinde yaşadıkları çevre şartlarına göre en uygun konuları seçmek; onları kabul gösterebilecekleri şekilde teşvik etmek gerekiyor. Bu açıdan da, istenen verimin elde edilebilmesi için çocuk sayısının az tutulması ve her birine kendilerine değer verildiğinin tattırılması elzem. Bizler gibi, başka işlerin yanında böyle bir çalışmayı da gerçekleştirmek isteyenlerin uzun soluklu olabilmesi başka türlü mümkün görünmüyor.

Bulunduğumuz bölgedeki 20'ye yakın aile için açtığımız böyle bir sayfanın benzerini yapmak isteyenlerin her il, ilçe, bölge, mahalle ve sokakta, kendi içinde gruplar kurmalarının daha güzel olacağını düşünüyoruz. 3-5 anne ya da öğretmenin gözetiminde 15-20 kişilik çocuk grubuna göre bölgesel yapılacak çalışmaların hem devamlı hem de daha faydalı olacağına inanıyoruz.

Bu arada, hicret ettiği diyarda yalnız kalan ve bahsettiğimiz şekilde bir grup oluşturamayacak olan aileler varsa, onların çocuklarının da gurbeti derince yaşamalarını istemeyiz. Öyle kardeşlerimizin çalışmalarını, yarışmaya dahil etmeden, misafir öğrenci kategorisinde yayınlamaya çalışırız.

Henüz bu işte çok yeniyiz, fakat faydalı olma niyetimiz, neslimize sahip çıkma gayretimiz ve O'nun yolunda atılan hiçbir adımı boşa çıkartmayan Rabb'imize güvenimiz var... Allah yaptığımız her işte ihlas, samimiyet ve hoşnutluğuna uygunluk nasip eylesin. 

1 yorum:

  1. Sizleri tebrik ederim. Niyetiniz de bölgesel çalışılması yönündeki düşünceleriniz de çok güzel. Allah yolunuzu açık etsin.

    YanıtlaSil