20 Haziran 2013 Perşembe

Sıddık ile Vamık'tan Haber Var...

Bu hafta Sıddık, Vamık, Vildan, Ömer Faik, Ahmet Can Lancaster'da oturan Mukaddes ablamızın evine misafir gittiler... Ev sahibemiz sağolsun çocukları eğlendirmek ve dinlendirmek için hiçbir zahmetten kaçınmamış, kendi yorulmuş ama çocukları maddi-manevi doyurmak için mükemmel bir gezi, eğlence ve rehberlik programı hazırlamış. Sadece evlerine değil, aynı zamanda gönüllerine de misafir olan talebelerimiz ve anneleri adına Tuleyb ve Zeynep kardeşlerimiz ile anneleri Mukaddes ablamıza çok teşekkür ediyoruz...

Heeyy.. arkadaşlar!.. Daha yeni geldiniz. Bu su savaşı da ne?!.


Talebelerimiz birkaç yere gezi düzenlemişler. Birisi Amerika'da çok meşhur olan Amish'lerin hayatının canlandırıldığı temsilî bir köy... Amish Village diye geçiyormuş ismi. Kardeşlerimiz orada görüp duyduklarına çok şaşırmışlar. Sıddık ile Vamık'ın resimlerini sizinle paylaşmadan önce onları şaşırtan bilgilerden birkaç cümle aktaralım:

Amish'ler 1700'lü yıllarda Avrupa'dan Amerika'ya göç etmiş bir grup. Turistlerin çok ilgi gösterdiği bu topluluğun en büyük özelliklerinden birisi kendi dinlerini iyi yaşama ve koruma adına teknolojik her şeye karşı kapalı yaşamaları... Öyle ki, evlerinde elektrik ve elektrikle çalışan aletler bulundurmazlar, erkeklerin ve kızların çocukluktan itibaren her döneme göre giydikleri, vücutlarını tamamen örten belli tip giysileri var. Hiç aşağılık kompleksine girmeden ve başkaları ne düşünür demeden inançlarını yaşamaları gerçekten ibretlik.



Hayvancılık ve çiftçilikle geçinirler. Kesinlikle motorlu araçlara binmez, motorlu araçları kullanmazlar, bu sebeple at arabaları var.



Kendilerine ait özel okulları var ve çoğunlukla ortaokuldan sonra çocuklar okula gitmezler; küçük yaşta tarlada vs. ailelerine yardım ederek vakitlerini geçirirler. Birçok yerde başka insanlarla çok içli dışlı olmak istemedikleri için, onların hayatını merak edenlere göstermek üzere temsilî köyler inşa etmişler...

Şimdi gelelim Sıddık'ın kardeşleriyle bu temsilî Amish Köyündeki fotoğraflarına...


Tok Kardeşler Amish köyü girişindeki üstü kapalı köprünün önünde...

Tok Kardeşler, arkadaşlarıyla birlikte bir at arabasının içinde...

1 yorum:

  1. Ne kadar güzel bir gün geçirmişsiniz böyle.. ben de gitmek isterdim öyle bir yere. Eğlenmekle öğrenmek iç içe. Bu güzel çalışmalarınızda başarılar dilerim size :)

    YanıtlaSil